Naruto Rpg The Begining
Регистрирай се с измислен герой и го развивай !

Fullmetal Alchemist

Go down

Fullmetal Alchemist

Post by Мизоре Шираюки on Sun Jun 14, 2009 6:09 amЗаглавие: Fullmetal Alchemist

Синоними: Full Metal Alchemist, Hagane no Renkinjutsushi

Тип: Телевизионни серии

Епизоди: 51

Година: 04.10.2003 до 02.10.2004

Категория: Action, Adventure, Angst, Contemporary Fantasy, Fantasy, Magic, Parallel Universe, Shounen, Violence

Продуценти: Arakawa Hiroshi, Aniplex, BONES, MBS, T2 studio

Резюме: People cannot gain something without making sacrifice. You must present something of equal value to gain something else. That is the principle of equivalent trade in alchemy. At that time we believed that was the truth of the world…

Самото действие в „Алхимика” започва в началото на миналия век, но светът не е такъв какъвто го познаваме сега.В тази реалност хората са развивали алхимия паралелно с технологиите и са останали на ниво – парна машина за сметка на това пък са постигнали невероятни неща в горе споменатата наука.
Братята Едуард и Алфонс Елрик живеят с майка си в красиво провинциално селце.Баща им ги е напуснал преди много години и двете деца нямат никакви спомени за него. От ранна възраст двамата показват интерес към алхимията, особено по големия с една година Ед, който е истински гений. Живота им тече както се казва „по мед и масло”, докато един ден се случва непоправимото – майка им се разболява и умира.Отчаяни братята решават да я върнат обратно с алхимичен ритуал, след като се обучават почти една година, накрая те се връщат за да изпълнят замисъла си.
Но в алхимията има един неотменим закон. Закон който не бива дори да се изрича, защото всеки алхимик съзнава последиците от нарушаването му: никой не може да създаде човешко същество и никой не може да върне мъртвите към живите, това е Принципът на еквивалентната размяна не може да бъде нарушен, а и няма нищо което да плати за цената на един човешки живот. И когато ритуалът се обръща срещу нашите герой, вече е твърде късно. Ал изчезва в отворилия се вихър с енергия а Ед изгубва крак си.В последния миг, преди ритуалът да отнеме братчето му завинаги, Ед брави голяма жертва той жертва ръката си за да свърже душата на Ал с намиращата се наблизо броня.
След тези нещастия двамата братя трябва да си намерят нова цел за съществуване. Поканен от военния алхимик Рой мустанг, Ед решава да си присади „Auto-mail” – това са така наречените кибернетични крайници който компенсират напълно липсващите такива, и да се подложи на изпита за Военен Алхимик. Целта му е да се добере до огромния достъп средства с който разполагат военните за да открие тялото на брат си. Цената обаче е висока – военните химици са длъжни да изпълняват безусловни всяка от заповедите на армията, която управлява цялата страна.Включително по време на война използвайки алхимията като оръжие.Ед обаче е непреклонен, а Ал е твърдо решен да остане с брат си! Двамата се полагат на изпита, но единствено Ед го взима, а Ал бива „скъсан” тъй като за да мине трябва да разкрие бронята си, което пък би разкрило забранената човешка трансмутация. Така Едуард получава титлата „Fullmetal Alchemist” заради железните си крайници.Скоро след това братята научават за митичен артефакт – Философския камък, който е в състояние да отмени Принципа на Еквивалентната размяна, създавайки без да иска цена за плащане. Ед и Ал виждат в този артефакт, шанс, шанс да си върнат изгубеното, шанс който те не могат да пропуснат! И затова се отправят на пътешествие, едно пътешествие което ще промени завинаги не само животите им, но и съдбата на целия свят.

_________________

I will break into your thoughts
With what's written on my heart
I will break, break
avatar
Мизоре Шираюки
Мизукаге
Мизукаге

Пол : Female Posts : 26
Точки : 60
Reputation : 0
Рожденна дата : 2009-06-13

Character sheet
Чантичка:
Умения:
Мисйи:

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum