Naruto Rpg The Begining
Регистрирай се с измислен герой и го развивай !

Shaman King

Go down

Shaman King

Post by Зеро Хидаши on Mon Jun 15, 2009 5:00 am

Заглавие: Shaman King
Тип: TV епизоди
Епизоди: 64
Излъчване: 04.07.2001 - 25.09.2002
Жанр: Екшън, Комедия, Приключенски
Продуценти: Nippon Animation, Shueisha, XEBEC

Инфо: Турнира за Крал на Шаманите, провеждан на всеки петстотин години... Това очаква с нетърпение всеки Шаман. Също и Йо Асакура, добродушно момче, криещо неподозирана сила в себе си. Когато Турнира започва, Йо тръгва на път към неочаквани приключения, и въпреки трудностите, с които се сблъсква, Йо намира добри и верни приятели, които ще го подкрепят дори в най-трудния момент. А именно когато се появява най-силният Шаман, когото историята познава - Хао Асакура - злият близнак на Йо, чиято цел е да стане Крал на Шаманите и да "изчисти" света от хората и да създаде свое кралство само от най-силните шамани. Сега сътбата на света е в ръцете на Йо и неговите приятели. Ще успеят ли да спрат Хао и кой ще стане Крал на Шаманите....

„Кралят на шаманите“ (на английски: Shaman King) е японски анимационен сериал. Излиза през 2001 година до 2002 год. в 64 епизода. Има и американски вариант, който се излъчва в България. Разликите са главно в имената на героите
Герои

Йо Асакура - Той е главният герой във филма. Мързеливо 13-годишно момче, което е спокойно и в много екстремни ситуации. Иска да живее лек живот и вярва, че ако стане кралят на шаманите, ще успее да сбъдне мечтата си. Неговата приятелка Анна го тренира жестоко, за да го подготви за състезанието. Духът-пазител на Йо е Амидамару, самурай, живял преди 600 години. Най-добрият приятел на Йо е Морти (Манта в японския вариант). Йо има леко дълга, кафява коса и кафяви очи. Обича да слуша музика и носи слушалки на главата си. Роден е на 12 май, зодия телец.

Зийк Асакура - В японския вариант се казва Хао Асакура. Той е брат-близнак на Йо. Зийк е единствения шаман успял да овладее всички лъчи на "the Unity star" и с това е овладял и способността сам да контролира съдбата си. Използваийки тази си сила тои се преражда за втори пък и опитва отново да стане крал на шаманите. Основната му цел е да получи силата ,идваща с титлата, и да я използва за онищозаването на всички нешамани и на онези шамани, недостойни според него, да живеят в неговия нов свят. Роден е на 12 май, зодия телец. Неговият дух-пазител е Огненият дух. Зийк има последователи,шамани искащи да си осигурят сигурно място в света, които Зийк се опитва да създаде. Истинската му възраст е около 1 000.

Анна Киояма - Анна е бъдещата съпруга на Йо(брак уреден още при раждането им). Първоначално изглежда, че е заедно с Йо единственои заради славата на съпруга на Краля, но в последствие става ясно, че тя наистина държи на Йо. Крие чувстава си зад маската на безстрашно и нечувсвтително момиче. Има огърлица от 1 080 мъниста, благодарение на която, осъществява контакт с духове. Анна е дух-медиум, който може да призовава духове, но не и да има дух-пазител, затова не участва в турнира за крал на шаманите. Смята се, че тя е оригиналната майка на Зик отпреди 1 000 години. Още се казва, че Зийк я харесва, но когато той ѝ го казва, тя го удря. Родена е на 22 септември, зодия Дева.

Морти - Най-добрият приятел на Йо. Морти е интелигентно момче. Той е много нисък. Името му в японския вариант е Манта Оямада. Той не е шаман, но може да вижда духове. Лесно изпада в паника. Роден е на 5 септември, също зодия Дева. Въпреки, че първоначално не е шаман в края на втория сезон той успява да използва духа на Мосуке(приятеля на Амидамару) за да се спаси от опастност. По късно ( във финалния сезон) той се обединява отново с Мосуке (останал в лаптопа на Морти) за да помагне на останалите да се обединят и победят Зийк.

Лен Тао - произхожда от старинната китайска фамилия Тао. Името му в японското аниме е Рен Тао. Той е сериозно, логически мислещо и лесно ядосващо се 15-годишно момче. Лен обожава мляко, фитнес и числото 3. Запазената му марка е неговата прическа, която има остро рогче, което се уголемява, когато Лен се ядоса. Преди да се запознае с Йо, Лен мрази хората и има проблеми с нервите. Но след като двете момчета се запознават, Лен вижда, че може да съществува истинско приятелство и опитва да изкорени омразата в себе си. Неговият дух-пазител е Басон - 500 годишен китайски генерал. Роден е на 1 януари, зодия Козирог.

Трей - той идва от северната част на остров Хокайдо. В японския филм се казва Хорокеу Усуи (или Хоро Хоро). Трей лесно се провокира и бързо може да се ядоса или пък обратното - да се развесели. Неговият дух пазител е Кори. Сестрата на Трей, Пилика, го тренира здраво, точно както Анна тренира Йо. Той е на 13 години. На японски името му звучи смешно и затова търпи много подигравки. Роден на 27 ноември (не съм сигурна за точната дата, но като я разбера със сигурност, ще я напиша), зодия Стрелец

Амидамару - духа пазител на Йо, живял преди 600 години, бил е убит, заради едно корумпирано правителство. Амидамару е най- добрия приятел на Мосуке. Роден е на 6 януари, зодия Козирог. Възрастта му е 26 години, преди да бъде убит.

Басон - духа пазител на Лен, единственото, което се знае за него е, че в миналото е бил важен пазител на фамилията Тао. Басон се държи много уважително и подчинително към Лен.

Мосуке - Приятел на Амидамару от детството.Заедно те са живели и са си помагали. Мосуке става майстор на мечове и прави първия и последния меч ( меча на светлината) на Амидамару.

Огнения Дух- е един от петте натурални елемента, и една наистина могъща същина. Преди 500 години е бил покорен от Зийк, и оттогава му служи вярно.

Ли Пай Лонг - Бил е актьор специалист вьв бойните искуства, бил е известен с това че в неговите филми са използвани специални ефекти вьв сцените, но починал при много странни причини..... Бил е етакуван от династията Тао, за да бъде даден на Джун Тао (сестра на Лен) да се упражнява за Доши.

Джун Тао - Тя е по голямата сестра на Лен, тя е доши- човек които може да контролира зомбита, благодарение на амулети, наречени Приестс. Неиния дух пазител е Ли Паи Лонг. Джун е на 19 години, родена е на 10 октомври, зодия Везни.

Лаисьрг Диесел - Идва от Англия, родителите му са били убити от Зийк, поради отказ да се присьединят кьм неговата група. Затова Лаисьрг по принуда става Шаман. За да отмъсти за родителите си, тои се присьединява кам Групата на Екс Лаус. Неговия дух пазител е малката цветна фея- Морфин- в оригинал и Клои в английската версия.

Морфин - Духа пазител на Лаисьрг. Тя е горски дух - фея. Когато Лаизьрг атакува сьс своя кристал- Морфин влиза в него за да го управлява. Единствения начин да бъде спряна е да бъде затворена в клетката преди Лайзьрг да я освободи с неговите радиални умения. Не може да говори, но се притенява много за него.

Джоко - В японската версия се казва Чоколове. Тои е човек който много се шегува, и иска да спечели турнира, защото иска да разнесе *Вятьрьт на Смеха* из света. Мечтата му е да стане наи добрия комик в света, но за сега само Пилика и Тмра се смеят на вицовете му. Присъединява се кьм групата на Йо, но когато разбират че в група трябва да са по трима, отива в група с Лен и Трей. Неговия дух пазител е Мик.

Пилика Рейсър-тя е по-малката сестра на Трей,и също като него е от расата на Айну.Пътува с брат си из Япония, искайки също като него да спасят всички растения където малките минутианци могат да живеят.В началото Пилика мрази Йо и приятелите му, защото ги приема като съперници, но след като ги опознава става приятелка с тях.Може да прилича на симпатична и малка, и да е единствената, която се смее на вицовете на Джоко, но всъщтност тя може да бъде строга и да подлага Трей на силни тренировки.Родена е на 9 февруари,зодия Водолей.


Фауст VIII-той е шаман-некроман.Роден е в Германия.Още от малък познава Илайза,която е в болницата на баща му поради неизлечима болест.С течение на времето Фауст открива начин да спаси Илайза,и след това двамата се омъжват.Един ден,обаче,Фауст е извън града и щом се връща заварва Илайза мъртва.Той иска да стане крал на шаманите,за да съживи любимата си.

_________________avatar
Зеро Хидаши
Мизукаге
Мизукаге

Пол : Male Posts : 236
Точки : 519
Reputation : 0
Рожденна дата : 2009-05-12
Години : 23
Location : bulgaria/Dobri4

Character sheet
Чантичка:
Умения:
Мисйи:

View user profile http://naruto-wowrpg.bulgarianforum.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum