Naruto Rpg The Begining
Регистрирай се с измислен герой и го развивай !

Avatar the last Airbender

Go down

Avatar the last Airbender

Post by Зеро Хидаши on Mon Jun 15, 2009 5:02 am

„Аватар: Последният Въздушен Повелител “ (на английски: Avatar: The Last Airbender), още познат като „Аватар: Легендата за Енг“ (на английски: Avatar: The Legend of Aang) е американски анимационен сериал, създаден от Брайън Кониетско и номиниран за награда Еми през 2007 г. Следва традицията на азиатското кино, със силно влияние на бойните изкуства и на идеята за съществуването на природни стихии.

Сезоните на сериала са създадени под формата на "книги", като всеки епизод представлява отделна "глава". Първият сезон, озаглавен „Книга първа: Вода“, започва да се излъчва на 21 февруари 2005 с първия епизод - „Момчето в айсберга“.
Първият епизод започва с встъпително обяснение на Катара:
„ Вода. Земя. Огън. Въздух. Някога баба ми ми разказваше истории за предишните времена. Времената на мир, когато Аватарът пазел равновесието между Водните племена, Земното царство, Огнената нация и Въздушните номади. Но всичко това се променило, когато огнената нация атакувала. Само Аватарът господарят на четирите стихий можел да спре безмилостните огнени повелители. Но когато всички имали най-голяма нужда от неговата помощ, той изчезнал. От тогава са минали сто години и Огнената нация почти е спечелила войната. Преди две години баща ми и още хора от моето племе отплаваха, за да помогнат на Земното царство в борбата срещу Огнената нация, оставяйки мен и брат ми да се грижим за племето. Някои смятат, че Аватар не се е преродил във въздушен номад и цикълът се е прекъснал, но аз не съм изгубила надежда. Все още вярвам, че Аватар ще се върне, за да спаси света. “

Сто години преди описаните от сериала събития, Енг, 12-годишен въздушен господар, научава, че той е настоящата преродена форма на Аватар. Монасите му казват, че той ще трябва да се обучи да владее и четирите елемента бързо, за да може да спре задаващата се война срещу Огнената нация. Няколко дни след това монасите му съобщават, че ще бъде изпратен в друг храм и ще бъде отделен от своя наставник монахът Гияцо. Уплашен и объркан, Енг избягва заедно с Апба. Докато прелита над студения южен океана, внезапно се разразява буря, която ги запраща в морето. Енг преминава в състояние на Аватар и използвайки комбинация от сили на воден и въздушен повелител, успява да създаде въздушен мехур, в който двамата да могат да дишат и да се крият, докато премине бурята. Бурята обаче ги изпраща далеч на юг до ледовете на южния полюс, където двамата биват вкарани в състояние подобно на хибернация.

_________________avatar
Зеро Хидаши
Мизукаге
Мизукаге

Пол : Male Posts : 236
Точки : 519
Reputation : 0
Рожденна дата : 2009-05-12
Години : 23
Location : bulgaria/Dobri4

Character sheet
Чантичка:
Умения:
Мисйи:

View user profile http://naruto-wowrpg.bulgarianforum.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum